Сауна

 

Доказано е, че редовното ползване на сауна, повишава имунитета и може да предотврати разболяване при хора, които имат начални симптоми на настинка или грип. Забележително е влиянието на горещия въздух в сауната, който повишава температурата на кожата с около 10 градуса по Целзий и телесната температура с около 3 градуса по Целзий,  предизвиквайки „ изкуствена треска” в организма,  която спомага да се убият нежеланите бактерии и вируси и стимулира активирането на имунната система да произвежда повече бели кръвни телца ( левкоцити), чието увеличаване води до повишаване на имунната защита на организма.  

 

Цени на сауна:
Едично посещение – 8,00 лв.
Сауна + Фитнес – 11,00 лв.
Цена за 4 посещения на сауна – 28,00 лв. ( 7,00 лв. / посещение )
Цена на 4 посещения на сауна при закупуване на карта за фитнес за 8 посещения – 24,00 лв. ( 6,00 лв./посещение )
Цена на 4 посещения на сауна при закупуване на карта за фитнес за 12 посещения – 20,00 лв. ( 5,00 лв./посещение )

Самостоятелно VIP посещение – 14,00 лв./час ( Важи за масксимум 3 души )
 

 

Някои неща, които трябва да знаете преди ползването на сауна: 

Изчислено е, че при 15 минутен престой в сауната човек губи между 0.5 и 1.50 литра вода и затова е от съществено значение хората ползващи сауна да пият много течности преди и след сауна. Противно на водата, консумацията на храна 30 минути преди сауна не е препоръчителна. 

Сауната не се препоръчва непосредствено след хранене. Добре е да е изминал поне 1 час от приемането на храна преди да ползвате сауна. 

Не се препоръчва ползването на сауна ако имате отворена рана или ако имате температура. 

Сауната, не се препоръчва и за бременни жени, деца или възрастни хора, както и за хора, страдащи от пневмония и респираторни заболявания, както и ако имате открита рана. 

Сауната увеличава сърдечната честота и може да доведе до повишаване на кръвното налягане, затова нашите специалисти препоръчват хората с високо кръвно налягане или болести на сърцето да се консултира с лекар преди ползването на сауна.  

Сауната не се препоръчва и за хора, страдащи от асма, без предварителна консултация с техния лекар. 

Изключително полезно е вземането на хладен душ след ползването на сауна, но това трябва да бъде последвано от кратка почивка за около 20 - 30 минути, преди отново да се влезе в сауната.

facebook Фитнес

facebook Бар